Pages

7/7/11

Top 5 Fastest Motorbike In The World

Ini adalah senarai jenama top 5 motor terpantas di dunia! 
Top 5 Fastest Bikes in the World
5. BMW K1200S 167 mhh (268 km/h)

Majalah Tak Laku Kerana Justin Bieber..you believe this?

PENJUALAN majalah Vanity Fair jatuh mendadak

Bieber Dikritik Kerana Sebut Hello, Manila Di KL

 MANILA - Penyanyi terkenal, Justin Bieber dikritik di laman Twitter kerana dia menyebut, "Hello, Manila" semasa melakukan persembahan di Kuala Lumpur pada minggu lalu.
Menurut laporan stesen televisyen ABC semalam, dia sepatutnya menyebut Hello, Malaysia dan bukannya Hello, Manila dalam persembahan pada 21 April lalu.

"Justin Bieber mengalu-alukan rakyat Malaysia Hello, Manila, memakai jersi Barcelona (kelab bola sepak) di Madrid. Justin Beiber, anda memerlukan peta," kata seorang peminat yang mahu dikenali sebagai abygo.

Gambar Serangan Di Pearl Harbor

Photobucket
Pada pagi 7 Disember 1941, pasukan kapal terbang dan kapal selam kerdil tentera laut Imperial Jepun di bawah pemerintahan Timbalan Laksamana Chuichi Nagumo, melancarkan serangan mengejut ke atas tentera laut Amerika Syarikat berpengkalan di Pearl Harbor, dan terhadap Kor Tentera Udara Darat "Army Air Corps" dan lapangan terbang Marin berhampiran di Oahu, Jajahan Hawai'i, sekarang ini dikenali sebagai Negeri Hawaii. Serangan ini telah dikenali sebagai Pengeboman Pearl Harbor dan Pertempuran Pearl Harbor tetapi, paling biasanya, Serangan ke atas Pearl Harbor atau secara ringkas Pearl Harbor.

Earth Phenomenon

Ribut debu yang melanda pusat bandar Phoenix, Arizona, Amerika Syarikat petang semalam 5 Julai 2011. This is disasterious phenomenon....
t'sand art' Beautiful

Seorang artis dan expert dalam seni mengukir ais serta patung pasir telah menunjukkan seni yang sungguh menakjubkan di atas pasir. Setiap tahun dia disuruh balik ke pantai ini untuk menunjukkan bakatnya. Tetapi menurut Jamie Wardley, bukan senang nak melukis atas pasir kerana air pasang surut tidak menentu, jadi semua pergerakkan perlu dilakukan dengan pantas.

Unique shirt i ever seen

truly amazing....Hotel Yang Dibina Dari Barang Kitar Semula

Hotel-hotel yang kita selau tengok di kawasan bandar-bandar besar mmglah cantik. Tetapi pernahkah terlintas di fikiran Hotel yang dibina menggunakan barang kitar semula. Kalo difikirkan, mmg mustahil untuk membinanya tetapi di dunia ini ianya telah tercapai. Hotel-hotel ini bukan saja femes untuk pelancong sahaja tetapi juga semakin diminati ramai untuk Honeymoon. Tengoklah sendiri... 

Save The Beach Hotel, Roma.

'Save the Beach' Hotel dibina seluruhnya dari sampah yang dikumpulkan di pantai Eropah dan didirikan di salah satu pantai yang paling kotor di Rom. Anggaran sebanyak 12 tan sampahdigunakan untuk membuat tiga bilik tidur dan dua bilik mandi.

Mayat Gadis 16 Tahun Dikerat Dan Dibakar

Johor Bharu: Misteri kehilangan pelajar tingkatan empat, Nurrahayu Qomarodin Bajuri, 16, terjawab apabila polis menemui beberapa anggota badannya yang dikerat dan dibakar di dua lokasi termasuk di tanah perkuburan Hindu di Masai dan di ladang sawit di Sungai Tiram, Ulu Tiram, kira-kira 5 petang kelmarin.

 Polis turut menemui serpihan tulang selain pakaian milik remaja perempuan itu yang hilang dari tapak pembinaan berhampiran tempat kerja bapanya di pekan Seri Alam di Masai, selepas dihantarpulang teman lelakinya jam 2 pagi pada 14 Jun lalu.

12 Manusia Dengan Keadaan Fizikal Terbesar Di Dunia

Manusia mempunyai bahagian tubuh yang normal dalam ukuran yang normal, namun bagaimana jika salah satu bahagian tersebut besar dan panjang? Pasti akan menjadi suatu keistimewaan dan menjadi perhatian di mata masyarakat. Berikut adalah 12 manusia dengan organ tubuh terbesar di dunia.

1. Stephen Taylor - lidah terpanjang di dunia

Deria rasa yang lazimnya kita miliki biasanya hanya sepanjang 5 hingga 6 sentimeter. Rekod lidah terpanjang di dunia dipegang oleh lelaki warganegara England bernama Stephen Taylor.

Fakta Aneh Disebalik Runtuhan WTC

WTC by Ash3r Fakta Aneh Disebalik Runtuhan WTC

Minggu lepas saya terbaca satu maklumat tentang kejadian 9/11 di World trade Centre yang sebenarnya dirancang sebelum berlakunya bencana itu. Kesimpulan yang dapat dibuat adalah WTC itu sememangnya dilanggar pesawat tetapi itu hanyalah untuk mengalih perhatian dunia. Kebenarannya adalah WTC sebenarnya diletupkan dari dalam bangunan dan impaknya ditambah pula tengan tembakan missil.
Entri kali ini memaparkan beberapa fakta aneh yang dikesan sewaktu bencana ini berlaku. Namun, fakta ini tidak dapat dapat sah kesahihannya samada benar atau tidak. Terserah kepada anda untuk menerimanya atau tidak.

Aang – Exciting Story of The Last Airbender

Aang is a young Airbender born to be the “Avatar” A being granted with the gift to control all four elements (Air, Earth, Fire, and Water) in order to have the power to enforce balance between all four nations which are named after the four elements. The Avatar is born on earth as a regular human being so that he/she can go through the same difficulties and challenges as anyone else, allowing him/her to deal justly and with empathy towards the nations for which The Avatar is responsible to care for.
aang
Aang is a young Airbender, with the heavy responsibility restoring peace as the Avatar thrust upon him.
Aang is a carefree happy individual who goes through several intense challenges throughout the show, later on he masters the “Avatar State” and all four elements, Water, Earth, Fire, and Air. This allows Aang to end a century long war and bring peace once again to the four nations.